وسواس
درمان بیماری “وسواس” فکری
وسواس فکری,وسواس فکری شدید,وسواس فکری چیست,وسواس فکری به انگلیسی,وسواس فکری مذهبی,وسواس فکری و درمان,وسواس فکری و عملی,وسواس فکری درمان,وسواس فکری در کودکان,وسواس فکری و درمان آن
به گزارش بی اس ام اس در اختلال وسواسی فکری عملی، کارهایی وسواسگونه هستند که شخص آنها را بطور مدام و تکراری انجام میدهد و معمولاً غیر ارادی هستند. این وسواس اجباری با اختلال شخصیت وسواسی متفاوت است. در اختلال شخصیت وسواسی، فرد انعطاف ناپذیر، سختگیر، ریزبین و در تصمیمگیریها مردد است.
وسواس اجباری بر چند نوع است؛ وسواس فکری شامل افکار آسیب به دیگران(مثلاً فکر اینکه اگر فردی از بلندی روبرویش سقوط کند چه خواهد شد؟)، وسواس جنسی(مثل فکر به تماس جنسی با فردی)، افکار وسواسی خرافه(مثلاً اگ رفلان کار را نکنم چه اتفاق ناگواری خواهد افتاد؟)، وسواس قرینگی و…
در چرخهی وسواس، فرد ابتدا غرق در یک ترس و یا نگرانی میشود. با افزایش این نگرانی در ذهنش، خود را ملزم به انجام برخی کارها میداند که معمولاً نیازی به انجام آن کارها نیست. با انجام آن یک آسودگی موقتی را به همراه خود خواهد داشت که بعد از آن دوباره این اجبار به سراغش میآید. معمولاً خود افراد مبتلا به این بیماری هم باور دارند که انجام ندادن این کارها چیزی را عوض نمیکند، اما باز هم تکرارش میکنند.
ادامه یافتن این اختلال ممکن است به خطر خودکشی، اعتیاد به مواد مخدر و یا الکل، ابتل به سایر اختلالات اضطرابی، افسردگی، عدم توانایی در انجام کارهای روزمره و مشکل در برقراری ارتباط منجر شود.
عوامل؛ تغییرات در عملکرد مغز و یا بدن، عاداتی که فرد در طول زمان آموخته است، کمبود سروتونین در بدن، سابقهی خانوادگی، زندگی پر از استرس
درمان؛ روان درمانی و دارودرمانی(مثل داروهای ضد افسردگی با تجویز پزشک).
زندگی پر از استرس ممکن است باعث وسواس شود
منابع:
راستینه
نمناک
وسواس
- ۹۵/۰۵/۱۹